Koronavirüsü anında tespit edebilen bir aygıt, Amerikalı bilim insanları tarafından geliştirildi.
ABD’de yer alan George Washington Üniversitesi’nden bilim insanları büyük bir buluşa imza attı. Hastaların üzerinde koronavirüsü anında tespit edebilen bir aygıt geliştirildi.
Yayınlanan haberlere göre George Washington Üniversitesi’nde görevli bilim insanları, hastaların üzerindeki koronavirüsü ya da antikor izlerini anlık olarak tespit eden bir mini aygıt geliştirdi.
Çıkan habere göre, Amerikalı bilim insanları tarafından geliştirilen bu aygıt son derece ince iletkenlerden oluşuyor ve üzeri altın bir tabaka ile kaplı. Geliştirilen bu aygıt gaz halindeki maddelere tepki verebiliyor. Verilen tepki sonrası ışık rengini değiştiriyor. Aynı zamanda bu alet yapay zeka, detektörün tepkisini analiz edebiliyor. Bütün bunlara ek bu aygıt hastanın kanında hangi maddenin olduğunu da belirleyebiliyor.
Uygulama kısmına gelecek olursak ise, uygulama anında işlemin başarılı bir şekilde sağlanabilmesi için detektörün yüzeyine koronavirüse duyarlı bir reaktif madde sürülüyor. Virüsün parçacıkları reaktif maddeye ulaştığı zaman ise cihazdan yayılan ışığın rengi değişiyor. Bu süreç ise telefonun kamerası ile takip ediliyor.
Habere göre araştırmacıların, yaptıkları bu büyük buluşun gelecekte koronavirüslü hastaların verilerinin yer aldığı ve uzmanların bulut depolama sistemi yolu ile doldurabilecekleri kapsamlı veri tabanlarının oluşturulmasında yolunda büyük imkanlar sağlayacağına inancı tam.
Yayınlanan bu haber hakkındaki düşüncelerinizi alt tarafta bulunan yorumlar kısımından bizimle paylaşabilirsiniz.