Chevrolet Lacetti Nasıl Bir Otomobil Alınır Mı ?
Chevrolet’in 2004 senesinde devletimizde satmaya başladığı Lacetti modeli iyi mi bir otomobildir. Chevrolet Lacetti alınır mı? benzer biçimde suallere yanıt arayacağız. Hem de Kullanıcı yorumu ekleyeceğiz.
Chevrolet 2004 senesinde Avrupa ve Türkiye sektöründe satışlarına adım atmıştır. Amerikan Chevrolet, Opel ve Daewoo benzer biçimde markaları elinde haiz olan General motor, Daewoo doğrultusundan yapım edilen otomobillere Chevrolet markası adı altında Türkiye ve tüm Avrupa’da satmaya başladı. Asya sektöründe Daewoo Lacetti olarak tanınan marka Türkiye’ye Chevrolet Lacetti olarak lanse edildi.
Chevrolet 2004 senesinde Türkiye’ye C segmentinde Lacetti modeli ile giriş yapmış oldu. Hatchback ve sedan olmak suretiyle iki değişik kasa seçimi tespit edilen Lacetti’de 1.4 ve 1.6 litre hacimli benzinli motorlar ile azca da olsa 2.0 dizel motor alternatifleriyle satışa sunuldu. 1.4 motora haiz olan Lacettiler 95 beygir, 1.6 litre hacimli olanlar ise 109 beygirlik motora haizdir. Bu motorlar Opel’in astra ve corsa model otomobillerinde kullandığı motorun aynısıdır. Chevrolet Lacetti’nin donanım özelliklerinden birazcık bahsedecek olursa Klima, iki hava yastığı (airbag), ABS, dört cam otomatiği benzer biçimde özellikleri bulunuyor. Motorlarının dayanıklılığı esasen senelerdir biliniyor. Doğrusu bir uzun yaşamlı ve kolay kolay kolay sorun çıkaran bir motor değil. 5 ileri manuel ve otomatik şanzımanlı vites seçeneleri de mevcut. Otomatik vitesinin birazcık sarstınlı olsa da öyleki sorun çıkaran bir şanzıman değil. 1.4 litre hacimli motora haiz olan Lacettiler şehir içersinde 9 litre, şehir haricinde 6 litre, 1.6 litre hacimli olanlar ise şehir içersinde 8 litre, şehir haricinde 5 litre yakıt tüketiyor. Hem de sedan kasaları her ne kadar C segmenti olsada, boyut olarak D segmenti araçlara daha yakın.
Kullandığım Lacetti 1.6 litre hacimli motorlu olanıydı. Aracı çalıştırmadan evvelce içersinde birazcık araştırma yaptım. Ön göğüs ve kapı kollarında orta özellikte araç-gereç kullanılmış. Hatchback bulunmuş olduğu amacıyla bagajının birazcık dar bulunduğunu söyleyebilirim. Ön koltukları kendime gore ayarladıktan sonrasında arka koltuğa oturduğumda bir sıkışıklık hissetmedim. Benim boyum 1.80 santimetre olmasına rağmen içersinde asla bunalmadan oturabiliyordum. Lacetti’yi çalıştırıp şu şekilde şehir içersinde birazcık dolaşmak amacıyla yola koyuldum. Motorun kasa ahengi görkemli, şehir içersinde son aşama seri bir otomobil. Klimayı açtığımda otomobilde bir yığılma ya da çekiş zorluğu olmuyor. Hem de kliması 5 dakika içersinde arabanın içerisini buz benzer biçimde yapabildi. Işıklarda kalkışlarda pek güçlük çekmeden otomobil ivmelenebiliyor. Müziği açtığımda ses sitemi yönetim eder bir ses veriyor. Fakat öyleki oldukça kaliteli bir ses beklenmeyin. Araçta bozukluk lambası yandığını görünce sahibine sormuş oldum o da bana LPG taktırınca tüm Chevrolet ve Opel otomobillerinin bozukluk lambası yaktığını söylemiş oldu. Birazcık da uzun yol ve yüksek sürat testine doğal olarak tutmak amacıyla Kırıkkale – Ankara yolunca kontrol sürüşü yaptım. Arabanın yol tutuşu ve yalıtımı fiyatına gore oldukça iyi. Rahatça 170 km/s sürate çıktı. Fakat 150 den sonrasında motor ve yel sesini içeriye alıyor. Fren düzeneğinin başarı göstermiş bulunduğunu söylemeylim, kısa uzaklıkta aracı durdurabiliyor. Chevrolet doğrultusundan üretilmiş sen problemsiz ve dayanıklı otomobil diyebiliriz.
Piyasasına baktığınız zaman Lacetti’nin tanıttığı özelliklerin benzerini gösteren markalar daha pahalı. Ancal Lacetti ile kaliteli ve oran olarak pazarı olan bir otomobile binebilirsiniz. Yedek parça mevzusu ile ilgili Türkiye’nin hiçbir yerinde sorun yaşamazsınız. Zira Lacetti, Chevrolet’in en oldukça tutulan modeli. Eğer temiz kullanılmış bir Lacetti sahibi olursanız uzun zaman problemsiz binebilirsiniz.