Çekme Belgeli Aracı Trafiğe Çıkarma Masrafı
Güvenlik işlemleri amacıyla, ne kadar fazlaca informasyon sahibi olur iseniz o denli azca para harcarsınız. Çekme belgeli araç işlemleri amacıyla tüm evraklarınız hazır gidin maliyetinizi düşürün. Güvenlik çevresinde işlemler normalden %30-40 daha pahalı. Bu amaçla yazıyı ilgiyle okumanızı tavsiye ederiz.
Bu konumuzda Çekme Belgeli Aracı Trafiğe Çıkarma İşlemleri Iyi mi Yapılır, Bu işlemler ne kadar meblağ, maliyet ve işlem verileri ile ilgili tüm merak ettiklerinizi bu yazımızda bulabilirsiniz.
Çekme Belgeli Aracı Trafiğe Çıkarma İşlemleri Iyi mi Yapılır
Güvenlik müdürlüğüne müracaatrken tamamlanması ihtiyaç duyulan işlemler;
Ek-1 Belgesi
Dilekçe
Şöförler Odası Dosyası
Vasıta Sahibi Kimliği
Trafik Tescil Belgeleri
Mecburi Trafik Sigortası
Vasıta Muayenesi Geçerlilik Belgesi İle Güvenlik müdürlüğüne müracaat yapmanız gerekmektedir.
Mühim ! Bakınız: Vasıta Trafikte Yakalanırsa Ne Olur İşlemler Iyi mi Etkilenir Görmek İçin Tıklayınız
Çekme Belgeli Aracı Trafiğe Çıkarma Harcaması Ne Kadar
Bu ücretler ilden ile, yada yıldan seneye değişimler izah edebilir. Sadece genel itibari ile örnek teşkil etmesi adına yapılacak masrafların maliyeti
• Ek-1 Belgesi : Çoğunlukla 10,00 TL Şeklinde bir tutara Doldurulmakta
• Şöförler Odası Dosyası : 10,00 TL Şeklinde bir tutara dilekçe ile eş güdümlü verilir.
• Dilekçe Örneği : Dosya ve Ek-1 Yanında Parasız Verilmektedir.
• Mecburi Trafik Sigortası Harcaması : Vasıta trafikten çekilmiş olduğu amacıyla gecici poliçe yapılması gerekiyor.
Bu da işlemler bitip ruhsatınız çıktığında iptal edilecek manasına gelmektedir. Vasıta kullanım tipine gore değişse de sigortanın yalnızca farkı 100-300 Tl arası tutabilir. Poliçe toplam 1000-3000 aralığında olabilir burada iptal edildikten ileri farkını ele alıyoruz.
• Vasıta Muayenesi : Kullanım tipine göre değişiklik gösterir. Hususi otolarda ortlama 200,00 TL + Gecikme cezası Aylık 10,00 TL civarı
• Plaka ve Ruhsat Yaprak Tutarı : Plakalar 40,00 TL benzer biçimde bir tutara şöförler odasından bastırılabiliyor. Değişecek olan ruhsat yapraklarının fiyatı ise tane başı averaj 100,00 TL diğerbiliriz. İki yaprak ansızın değişmiş olur ise 200,00Tl maliyeti olacaktır.
Genel olarak Toplam Maliyeti İse
• 10TL + 10TL + 250 TL + 250 TL + 200Tl =730 TL benzer biçimde bir sayı çıkmaktadır
Bu meblağ daha azca olabileceği benzer biçimde daha çok da fazla olabilir. Örneğin ruhsat yaprağınızın yalnızca biri değişecek ise, muayeneniz aten var ise, Ek-1 ve garantiye para vermeyecek iseniz vs bu haller maliyetinizi averaj 200-300 Tl ye kadar çekebilir. Burada yazanlardan hangisine ne kadar ihtiyacınızın bulunduğunu hesaplayarak kendi maliyet hesabınızı net olmasa da averaj olarak çıkartabilir ve fikir edinebilirsiniz.
Ek olarak söz hususu fiyatlar 2017 senesinde geçerli bulunmuş olduğu fiyatlardan gelecek seneler olan 2018 ve 2019 benzer biçimde senelerde değişik tarifelerde olacaktır. Bu sebeple söz hususu fiyatlar güncel olmayabilir.