Emme Manifoldu Arızası

Emme Manifoldu Arızası

Manifold iyi mi sökülür manifold çatlak olursa ne olur manifold kelebeği arızası çözümü nedir sorularının cevaplarını vereceğin.Emme Manifoldu araca lazım olan havayı motora çeken kısımdır. Görevi itibarile İnsan akciğerlerine benzetebileceğimiz emme manifoldu da aynı ciddiye haizdir. Elektronik bir parça değildir motor içi tazyik ve aracın hızına nazaran ve atmosferdeki havanın geliş şiddetine nazaran kendini ayarlar.

Emme Manifoldu Arızaları Nedir ?

Emme manifoldunda delik ve kaçak olabilir. Fakat bu tahmin edilenin aksine hava kaçışı değil motorun içeriye çekeceği hava da artış ve bundan dolayı yanma odasına daha fazlaca hava daha azca yakıt gitmesine sebep olur ve aracınız çekişten düşer.

Manifold Arızasını Anlama Yolları

Aracınızın gazına bastığınızda tepkisinde eskiye nazaran azalma var ise yada gaza basıyorum araç gitmiyor diyorsanız emme manifoldu denetim edilmelidir.
Emme Manifoldunda sızıntı olup olmadığını anlmak amacıyla rölantideyken motoru dinleyerek “tsıs” sesi ya da ötme sesine benzer bir ses duyabiliyorsanız ve aracı stop ettiğiniz durumda geç stop ediyor bir oran daha çalışıyor gibiyse gene emme manifoldunda sorun bulunmuş olduğu kesindir.

Egzoz manifoldu ve
Gaz Kelebeği
Temziliği

Aracın Emme Manifolduna bağlı olan Turbo Kompresörü, EGR valfi ve gaz kelebeğinde vakit amacıylade karbon partikülleri birikir ve bu sebeple aracın yakıt kullanımı artar ve araç çekiş kayıbı yaşar. Emme manifolduna her 30 bin Km de bir ada 2 bakımda bir kez olmak suretiyle temizlik prosedürü uygulanması durumunda bu biçim problemler ile karşılaşılmaz.Emme Manifoldu hijyenikliği motor stop etmiş durumdayken yapılması gereklidir.(sadece motor düzgüsel emek harcama ısısında stop edilmelidir.doğrusu motor sıcak olmalıdır. Gaz kelebeği ile karıştırılmamalıdır. Gaz kelebeği hijyenikliği ise motor çalışır vaziyette yapılabilir.

Hava filtresi sökülerek emme manifoldu girişine ulaşılır. Gaz Kelebeğine kimyasal sıkılarak 4 5 dakika kirin çözünmesi sağlanır ve sonrasında 4 5 kez gaz verilerek pisliğin egzozdan atılması sağlanır. Beyaz duman kesilinceye kadar prosedür tekrarlanır.

Yorum Yaz